Kallelse till extra årsmöte – Nyhetsbrev mars 2021

Nyhetsbrev mars 2021

Kallelse till extra årsmöte
Söndag 28 mars kl 17.00
Anslut med Google meet: https://meet.google.com/gmk-dpzk-jfd
Varmt välkomna till ett kort och koncist, men viktigt möte! 
Vi ska välja revisor och valberedning till vår förening. Två viktiga val. Vi är glada över att kunna presentera Chatarina Davidsson, Bjärnum, som förslag på revisor. 

Är det några som kan tänka sig att ställa upp som frivilliga till att utgöra valberedning för styrelsen så vore jag SÅ tacksam! Det är inte särskilt betungande, men det är viktigt att vi har en valberedning bestående av föreningsmedlemmar som inte ingår i styrelsen så att det inte blir styrelsen som utser sig själva. Vill ni vara vänliga att höra av er till emmalena@mojligheternashus.nu och meddela om ni kan tänka er ta er an uppdraget (2-3 personer). Tack på förhand! 

Välkomna in på en liten titt på våra lokaler på Vallgatan 10!
Tisdag 14.00 Live på Facebook
Anslut här: https://fb.me/e/2bUrXixqx
Tittar ni live finns möjlighet att skriva kommentarer och frågor, men om ni inte har möjlighet då så kommer eventet att ligga kvar så att det går att titta i efterhand också. 

Jag får ofta frågan om när vi startar. Det finns flera svar på den frågan.

– Vi är redan igång! Vi hjälpte personer förra året och det fortsätter vi kontinuerligt med. Vår basverksamhet är ju samtalsstöd, jobbcoachning, praktisk hjälp och bistånd och det är vi igång med och har varit sedan föreningen startades för ett år sedan. De som behöver hjälp hittar oss, så än så länge har vi inte behövt marknadsföra oss. Men det sker i begränsad utsträckning pga begränsad tid att lägga på verksamheten. Än så länge gör vi allt ideellt och då blir verksamheten också begränsad. 

– Vi vill göra mycket mer! Vi har bland annat en idé på ett spännande, roligt och givande projekt som vi tror att vi kan genomföra även om vi kanske bara kan lägga en arbetsdag i veckan på projektet. Det är något kreativt och roligt som kan bli något positivt och en ljuspunkt för många i vår stad. Men vi behöver kontakta kommunen och fråga om de är med, så vi kan inte avslöja detaljerna ännu. Så det här var en liten teaser… Är du kreativt lagd och blev nyfiken nu så hör gärna av dig till Emma-Lena. Gillar du att vara ute i naturen är det en bonus. Vi kommer att behöva volontärer som hjälper till som gruppledare för skapande, upptäckande och lärande. Vi hoppas kunna komma igång med det under våren.

– Men vi vill ännu mer! Vi vill kunna ha verksamhet hela veckan med anställda och volontärer som leder verksamheten och tillsammans skapar en kärleksfull växtplats där vi ser möjligheter i varje individ vi möter. Det är svårare att säga när vi har kommit så långt, men det kommer ni att märka! 😉 

Har ni frågor och funderingar så är ni alltid välkomna att höra av er! 

Vi vill gärna att företag går in och sponsrar Möjligheternas Hus. Vi har en broschyr med information som man gärna får hämta och dela ut om du vet någon som kan vara intresserad av att vara med och göra en insats för utsatta i Hässleholm. Som sponsor syns man på vår hemsida och i sociala medier etc. Vi tycker det är viktigt att man som sponsor får goodwill tillbaka som tack för hjälpen. (Klicka på knapparna nedan för att få mer information)

Tack för att du läste ända hit! Hoppas att du följer oss på Facebook och Instagram också. Där lägger vi kontinuerligt ut information och förfrågningar. Önskar en härlig mars månad!
/Emma-Lena Liljenberg, ordförande

Lämna ett svar

Stäng meny